Panel - Türkiye'de Restorasyon Sorunsalı / Çalışmaları Üzerine ...
07 Mayıs 2017 22:24

2004 yılından itibaren kültürel mirasın korunması yönünde etkinlikler düzenleyerek çalışmalarını sürdüren Kültürel Mirası Koruma Topluluğu tarafından "Türkiye'de Restorasyon Sorunsalı / Çalışmaları Üzerine..." temasıyla 2 Mayıs 2017 tarihinde bir panel düzenlendi. Bölümümüz öğretim üyesi ve Topluluk Akademik Lideri Yrd. Doç. Dr. Ali Akın Akyol'un moderatörlüğünde gerçekleşen panele, bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Eskici, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden Dr. Nimat Özgönül ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah katıldı. Panelistlerden Bahadır Sabah, Topkapı Sarayı restorasyonu çalışmalarından, Dr. Nimet Özgönül uygun olmayan restorasyonların nedenlerinden, Prof. Dr. Bekir Eskici de Hacı Bayram Veli Cami ve Augustus Tapınağı restorasyonları ile zaman içinde anıtların dönüşümlerimden bahsetti. Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Y. Selçuk Şener ile Dekan Yardımcısı Deniz Onur Erman'ın da katıldığı panelin sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri sunuldu.